Najjednostavnija pita od tikvica i sira

THINKSTOCK Pita od tikvica i sira
Tikvice, sir i lisnato tijesto čine sjajan doručak, ručak ili večeru.
Vidi originalni članak

Ova pita idealna je ideja za doručak, ručak i večeru, na tebi je samo da odabereš doba dana i odmrzneš pakiranje lisnatog tijesta.

Razvaljaj kupovno tijesto, posloži tanko narezane tikvice tikvice pa sve zajedno pojačaj jajima i domaćim svježim sirom. Imaj na umu da će se dobro uklopiti i svježi češnjak, ali i muškatni oraščić.

 

La Vie Shobaine Slani kruh od tikvica s pancetom i cheddarom

 

Sastojci:

  • 250 g lisnatog tijesta
  • 250 g tikvica
  • 250 g svježeg sira
  • 2 režnja češnjaka
  • 3 jaja
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • muškatni oraščić

Priprema:

  1. Lisnato tijesto razvaljaj na debljinu oko tri milimetara te ga prebaci u lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
  2. Tikvice nareži na vrlo tanke kolutiće, posoli i pusti da stoje oko 20 minuta kako bi otpustile višak vode.
  3. Svježi sir pomiješaj s nasjeckanim češnjakom, naribanim muškatnim oraščićem i jajima. Posoli i popapri te sastojke dobro izmiješaj.
  4. Smjesu sira ravnomjerno rasporedi po tijestu, dodaj tikvice pa peci pitu u pećnici na 170°C oko pola sata. 

Dobar tek!

 

La Vie Shobaine Proljetni špageti od tikvica s hrskavim slanutkom

Posjeti Gastro.hr