Tikvice, sir i lisnato tijesto čine sjajan doručak, ručak ili večeru...
Ova prefina pita od tikvica i sira idealna je ideja za doručak, ručak i večeru, na tebi je samo da odabereš doba dana i na vrijeme odmrzneš pakiranje lisnatog tijesta.
Razvaljaj kupovno lisnato tijesto, posloži tanko narezane tikvice pa sve pojačaj jajima i domaćim svježim sirom. Imaj na umu da će se dobro uklopiti i svježi češnjak, ali i muškatni oraščić ili neki mediteranski začin poput timijana, bosiljka, ružmarina ili/i origana
Ne gasi ekran dok kuham
Pita od tikvica i svježeg sira
20 MIN
pripreme
30 MIN
kuhanja
8
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Lisnato tijesto
250
g
Tikvice
250
g
Svježi sir
250
g
Češnjak
2
režanj
Jaje
3
kom
Sol
Svježe mljeveni crni papar
Muškatni oraščić
Postupak
Lisnato tijesto razvaljaj na debljinu oko 3 milimetara te ga prebaci u lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
Tikvice nareži na vrlo tanke kolutiće, posoli i pusti da stoje oko 20 minuta kako bi otpustile višak vode.
Svježi sir pomiješaj s nasjeckanim češnjakom, naribanim muškatnim oraščićem (ili mediteranskim začinima) i jajima. Posoli i popapri te sastojke dobro izmiješaj.
Smjesu sira ravnomjerno rasporedi po tijestu, dodaj tikvice pa peci pitu u pećnici na 170°C oko pola sata.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.