Pizza ribizza, odnosno - pizza s ribicama

Shutterstock
Napravite zgodnu pizzu s ribicama i osjetite divan morski ugođaj
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 1

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1304

Potrebno vam je

  • 400 g tijesto za pizzu
  • 250 g rajčica, crvena
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 300 g bijela riba
  • 2 režanj češnjak
  • 3 žlica ulje suncokretovo
  • origano

Priprema

  1. Razvucite tijesto u okrugli, tanki sloj. Nauljite.
  2. Ribice (za prženje) operite ali ih nemojte čistiti jer se jedu čitave i inače, kad se prže na ulju.
  3. Oguljenim i očišćenim rajčicama dodajte sol, papar i origano. Oljuštite, nasjeckajte i zgnječite češnjak pa i njega dodajte rajčicama. Dobro promiješajte i razmažite po pizzi.
  4. Po njoj rasporedite ribice. Nakapajte uljem i pecite na 225 stupnjeva C oko pola sata a i više ako je potrebno.
Posjeti Gastro.hr