gastro postao
Napravite zgodnu pizzu s ribicama i osjetite divan morski ugođaj
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 1
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1304
Potrebno vam je
- 400 g tijesto za pizzu
- 250 g rajčica, crvena
- sol
- svježe mljeveni papar
- 300 g bijela riba
- 2 režanj češnjak
- 3 žlica ulje suncokretovo
- origano
Priprema
- Razvucite tijesto u okrugli, tanki sloj. Nauljite.
- Ribice (za prženje) operite ali ih nemojte čistiti jer se jedu čitave i inače, kad se prže na ulju.
- Oguljenim i očišćenim rajčicama dodajte sol, papar i origano. Oljuštite, nasjeckajte i zgnječite češnjak pa i njega dodajte rajčicama. Dobro promiješajte i razmažite po pizzi.
- Po njoj rasporedite ribice. Nakapajte uljem i pecite na 225 stupnjeva C oko pola sata a i više ako je potrebno.