Mljacastično: Pizza s tikvicama i sirom

Thinkstock
Ementaler, feta sir i tikvice su ukusan nadjev za pizzu. Iskoristite sezonu tikvica
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1922

Tijesto

  • 400 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 žličica sol
  • 2 kom jaje kokošje
  • 150 g maslac, slani

Nadjev

  • 3 kom tikvice, zelene
  • vlasac ( listovi)
  • 200 g ementaler
  • 120 g feta sir
  • sol
  • papar
  • majčina dušica
  • kopar

Priprema

  1. Na dasku stavite brašno i u sredini utisnite udubinu. Dodajte jaja i sol. Po rubu uokolo poslažite komadiće maslaca.
  2. Umijesite glatko tijesto počevši od vanjskog ruba prema sredini. Razvaljajte tijesto i rasporedite ga u četiri nauljena kalupa za pizze.
  3.  Zagrijte pećnicu na 200°C.
  4. Oprane tikvice narežite na ploške, a vlasac i kopar sitno nasjeckajte. Naribajte ementaler i izmrvite feta sir. Posložite po tijestu ribani sir, pa uokolo tikice poput lepeze.
  5. Pospite solju, paprom, origanom, sjeckanim vlascem i koprom. Obložite komadićima feta sira i pecite oko 30 minuta.
Posjeti Gastro.hr