Pizza sa smokvama i pršutom - spoj koji oduševljava!

Thinkstock
Ljetna kombinacija smokvi, gorgonzole i rajčice bit će sjajan dodatak jednostavnoj pizzi. Zaboravi na umak od rajčice, za pripremu najbolje pizze dovoljno će ti biti tek dobro maslinovo ulje i koja feta pršuta.
Vidi originalni članak

Omiljena pizza u ljetnom ruhu jelo je kojem naprosto ne možemo reći ne. Iako pomalo neobična, slatko slana kombinacija koja spaja smokve, pršut i gorgonzolu, bit će pun pogodak za vruće dane.

 

nikad dosta Ne može dosaditi: Pizza s tikvicama

 

Kada je gotova i još vruća, na pizzu možeš dodati i malo mozzarelle ili parmezana, pa je poslužiti uz šaku rukole. Za prste polizati!
 

Hrskava i slasna Pizza iz tave - brzinski način za uživanje u omiljenom jelu

biste li probali? Rainbow pizza - novi hit na društvenim mrežama

 

Potrebno vam je:

  • Tijesto za pizzu
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 150 g gorgonzole
  • 4 smokve
  • 2 rajčice
  • Pršut
  • Rukola
  • papar
  • masline, crne

Postupak pripreme:

  1. Tijesto razvuci rukama ili ga razvaljaj valjkom.
  2. Smokve oguli i svaku nareži na osam krišaka. 
  3. Rajčicama izvadi sjemenke i nareži na kockice.
  4. Pećnicu zagrij na temperaturu od 200°C. 
  5. Tijesto stavi u namašćene limove za pečenje. 
  6. Premaži polovicom maslinova ulja i pospi sirom. Peci u pećnici oko 20 minuta.
  7. Na tijesto složi pršut, smokve i rajčice pa vrati u pećnicu na još oko 8 minuta.
  8. Pospi rukulom, dodaj masline, popapri i odmah posluži poprskano preostalim maslinovim uljem.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr