Pjenast i jednostavan nabujak s tikvicama

Stockfood
Ovo jelo možete poslužiti uz omiljenu sezonsku salatu ili osvježavajući jogurt
Vidi originalni članak

Soufflé  odnosno nabujak s tikvicama i parmezanom odličan je prijedlog za brzi ručak, toplo predjelo ili laganu večeru. Možete se poigrati i napraviti ga s drugim povrćem poput brokule, napraviti kombinaciju više povrća, obogatiti sa slaninom.... samo pustite mašti na volju. 

 

brzo i jednostavno Harmonija okusa: Popečci s tikvicama i graškom

 

nikad dosta... Slasni muffini s tikvicama i mozzarellom

 

Ovo jelo možete poslužiti uz omiljenu sezonsku salatu ili osvježavajući jogurt.

Potrebno vam je:

  • 1.50 žlica maslaca
  • 4 tikvice
  • 2 režanja češnjaka
  • crveni luk
  • maslinovo ulje
  • 8 jaja
  • 300 g parmezana
  • 10 grančica svježeg timijana

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 160°C. Namastite 6 kalupa za souffle s maslacem.
  2. Tikvice naribajte, a luk i češnjak sitno nasjeckajte.
  3. U tavi zagrijte maslinovo ulje pa pirjajte luk, češnjak i tikvice oko 12 min da omekšaju.
  4. Ocijedite pirjanu smjesu u cjedilu i pomoću kuhače istisnite što je moguće više tekućine.
  5. Razbijte jaja pa razdvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke istucite ručno ili s mikserom do čvrste pjene.
  6. Žumanjke istucite kremasto pa umiješajte naribani parmezan i timijan.
  7. Dodajte smjesu s tikvicama pa izmiješajte, a zatim pažljivo umiješajte bjelanjke da se dobije jednolična smjesa.
  8. Raspodijelite smjesu ravnomjerno u 6 kalupa i pecite 30 min u zagrijanoj pećnici, dok očvrsne, napuhne se i poprimi zlatno smeđu boju.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr