Pločice od dizanog tijesta

Umjesto pokladnica možete isprobati ovaj ukusni recept
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 353

Potrebno vam je

  • 250 g maslac, neslani
  • 230 g oštro brašno
  • 20 g kvasac, svježi
  • 60 g šećer, u prahu
  • 3 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 3.50 dl mlijeko kravlje, punomasno
  • sol
  • 1 kom jaje kokošje

Priprema

  1. Umutite kvasac s malo mlijeka, šećera i dvije žlice brašna. Stavite na toplo. Zatim dodajte brašnu s ostatkom šećera, žumanjcima i mlakim mlijekom te umijesite tijesto. Ostavite ga na sobnoj temeraturi 30-40 minuta dok se ne udvostruči.
  2. Razvaljajte na debljinu prsta i razdijelite na tri dijela. U sredinu stavite 100 g maslaca narezanog na tanke listiće. Jednu stranu presavijte prema srednjem dijelu, na njega stavite ostatak maslaca i prekrijte drugom stranom. Tijesto malo razvucite i preklopite. Ostavite 25 minuta na hladnom.
  3. Ponovno razvaljajte i presavijte. Presavijanje ponovite još dva puta. Tijesto presavijte uvijek istim redom. Razvaljajte ga na što tanje i nožem oblikujte ploškice.
  4. Premažite umućenim jajetom i pecite na 200°C dok ne postanu hrskavi i ne porumene. Pospite ih šećerom

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr