gastro postao
Umjesto pokladnica možete isprobati ovaj ukusni recept
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 353
Potrebno vam je
- 250 g maslac, neslani
- 230 g oštro brašno
- 20 g kvasac, svježi
- 60 g šećer, u prahu
- 3 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 3.50 dl mlijeko kravlje, punomasno
- sol
- 1 kom jaje kokošje
Priprema
- Umutite kvasac s malo mlijeka, šećera i dvije žlice brašna. Stavite na toplo. Zatim dodajte brašnu s ostatkom šećera, žumanjcima i mlakim mlijekom te umijesite tijesto. Ostavite ga na sobnoj temeraturi 30-40 minuta dok se ne udvostruči.
- Razvaljajte na debljinu prsta i razdijelite na tri dijela. U sredinu stavite 100 g maslaca narezanog na tanke listiće. Jednu stranu presavijte prema srednjem dijelu, na njega stavite ostatak maslaca i prekrijte drugom stranom. Tijesto malo razvucite i preklopite. Ostavite 25 minuta na hladnom.
- Ponovno razvaljajte i presavijte. Presavijanje ponovite još dva puta. Tijesto presavijte uvijek istim redom. Razvaljajte ga na što tanje i nožem oblikujte ploškice.
- Premažite umućenim jajetom i pecite na 200°C dok ne postanu hrskavi i ne porumene. Pospite ih šećerom
Izvor Skuhatćute