Počasti se brzinskim popečcima od krumpira

SHUTTERSTOCK Popečci od krumpira
Popečci od krumpira praktičan su obrok za čiju ti pripremu treba 20-ak minuta.
Vidi originalni članak

Popečke posluži za doručak, ručak ili ih ponesi sa sobom na posao. Dobro će funkcionirati i kao prilog, a imaj na umu da se odlično slažu s jednostavnim umakom od vrhnja ili pak domaćim ketchupom. Naravno, ako ih planiraš jesti s odgodom, pripazi da ostanu topli i hrskavi. 

Po želji u smjesu dodaj i svježe, sitno nasjeckano, začinsko bilje. Dobar tek!

 

Chill&Grill 2021 Krumpir na grillu: Dva načina za pripremu odličnog priloga

 

Sastojci:

  • 4 veća krumpira
  • Polovica malog luka
  • 2 velika jaja
  • Suncokretovo ulje
  • Papar, sol

Priprema: 

  1. Krumpire operi i oguli pa ih grubo naribaj. Istisni sav višak tekućine uz pomoć papirnatih ručnika.
  2. Umućeno jaje i sitno nasjeckani luk pomiješaj s krumpirom. Začini po ukusu.
  3. Oblikuj popečke i peci ih otprilike pet minuta na zagrijanoj i nauljenoj tavici. Okreni ih kad poprime smeđu boju i peci još nekoliko minuta.
  4. Položi popečke na papirnate ručnike kako bi upili višak masnoće.

Posluži toplo!

 

dobar tek! Odličan tart od krumpira, špinata i sira

Posjeti Gastro.hr