Recepti Prilog 28. srpnja 2024.

Popečci od krumpira - brzo gotovi i jako, jako fini!

Prilog
11 MIN
12 MIN
4
JEDNOSTAVNO
Popečci od krumpira
Popečci od krumpira
foto: SHUTTERSTOCK
Popečci od krumpira praktičan su obrok za čiju ti pripremu treba 20-ak minuta.

Popečci od krumpira prijaju u svako doba dana. Posluži ih za doručak, ručak ili ih ponesi sa sobom na posao.

Dobro će funkcionirati i kao prilog, a imaj na umu da se odlično slažu s jednostavnim umakom od vrhnja ili pak domaćim ketchupom. Naravno, ako ih planiraš jesti s odgodom, pripazi da ostanu topli i hrskavi. 

Po želji u smjesu dodaj i svježe, sitno nasjeckano, začinsko bilje. Dobar tek!

 

Krumpir | Author: Kateryna Hliznitsova/Unsplash Krumpir foto: Kateryna Hliznitsova/Unsplash

Ne gasi ekran dok kuham

Popečci od krumpira
11 MIN
pripreme
12 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Krumpir 4 kom
  • Mladi luk 1 kom
  • Jaje 2 kom
  • Suncokretovo ulje
  • Sol
  • Svježe mljeveni crni papar
Postupak
  1. Krumpire operi i oguli pa ih grubo naribaj. Istisni sav višak tekućine uz pomoć papirnatih ručnika.


  2. Umućena jaja i sitno nasjeckani mladi luk pomiješaj s krumpirom. Posoli i popapri prema ukusu.


  3. Oblikuj popečke i peci ih otprilike 5 minuta na zagrijanoj i nauljenoj tavici. Okreni ih kad poprime smeđu boju i peci još nekoliko minuta.


  4. Položi popečke na papirnate ručnike kako bi se upio višak masnoće.


  5. Posluži toplo!


Tko o čemu, mi o krumpiru...

Možda vas zanima... Fondant krumpir: Ukusan prilog koji se topi u ustima Recepti španjolski krumpir Možda vas zanima... Španjolski krumpir bolji je od francuskog! Evo i recepta... Recepti začinjeni krumpiri u kori Možda vas zanima... Zapečeni krumpir punjen tikvicama i sirom Recepti Palačinke od krumpira i mladog luka Možda vas zanima... SLANI DORUČAK Palačinke od krumpira i mladog luka Recepti

 

 

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 10:11 28. Srpanj 2024.

    Njammmm