Popečci od krumpira praktičan su obrok za čiju ti pripremu treba 20-ak minuta.
Popečci od krumpira prijaju u svako doba dana. Posluži ih za doručak, ručak ili ih ponesi sa sobom na posao.
Dobro će funkcionirati i kao prilog, a imaj na umu da se odlično slažu s jednostavnimumakom od vrhnja ili pak domaćim ketchupom. Naravno, ako ih planiraš jesti s odgodom, pripazi da ostanu topli i hrskavi.
Po želji u smjesu dodaj i svježe, sitno nasjeckano, začinsko bilje. Dobar tek!
Krumpir
foto: Kateryna Hliznitsova/Unsplash
Ne gasi ekran dok kuham
Popečci od krumpira
11 MIN
pripreme
12 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Krumpir
4
kom
Mladi luk
1
kom
Jaje
2
kom
Suncokretovo ulje
Sol
Svježe mljeveni crni papar
Postupak
Krumpire operi i oguli pa ih grubo naribaj. Istisni sav višak tekućine uz pomoć papirnatih ručnika.
Umućena jaja i sitno nasjeckani mladi luk pomiješaj s krumpirom. Posoli i popapri prema ukusu.
Oblikuj popečke i peci ih otprilike 5 minuta na zagrijanoj i nauljenoj tavici. Okreni ih kad poprime smeđu boju i peci još nekoliko minuta.
Položi popečke na papirnate ručnike kako bi se upio višak masnoće.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.