Imamo odličan recept za patatas a la importancia, odnosno španjolski krumpir - odličan prilog koji svako jelo diže na višu razinu
Već svi dobro znamo što je francuski krumpir, no što je španjolski krumpir? Španjolski krumpir, odnosno patatas a la importancia, odličan je prilog - sočan i pun okusa, koji svako jelo diže na višu razinu. Ma toliko je ukusan da bismo ga ponekad rado jeli i samog, bez glavne namirnice na tanjuru.
Imamo odličan, klasičan receptza španjolski krumpir koji nikad ne zakaže i odličan je prilog uz brojna jela. Ako niste nikada probali ovo jelo, obavezno ga pripremite po ovome receptu i uživajte! Nećete požaliti. Dapače, zahvaljivat ćete nam!
Španjolski krumpir i jaje - super kombinacija
foto: Instagram @miriamelinvitado
Ne gasi ekran dok kuham
Španjolski krumpir
10 MIN
pripreme
30 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Krumpir
1
kg
Jaje
3
kom
Luk
1
kriška
Češnjak
2
režanj
Bijelo vino
150
ml
Listići svježeg peršina
Sol
Maslinovo ulje
Brašno
Povrtni temeljac
700
ml
Postupak
Krumpir oguli pa nareži na kriške. Kriške krumpira prvo uvaljaj u brašno, a potom umoči i u razmućena jaja.
U tavi dobro zagrij obilnu količinu ulja te poprži krumpir dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Stavi sa strane.
Nasjeckaj luk nasitno i poprži ga koristeći dio ulja od prženja kurmpira.
Kad luk postane staklast, dodaj sitno nasjeckani češnjak i nasjeckane listiće peršina i nastavi pržiti dok luk i češnjak ne poprime zlatnosmeđu boju.
Dodaj bijelo vino, dio temeljca i šafran. pusti da ključa oko 3 minute kako bi alkohol ispario.
Dodaj krumpire, pritom pazi da se tijesto na njima ne raspadne. Neka sve kratko zajedno provrije i ovi slasni krumpiri su gotovi.
Isprobaj i ove brze i odlične španjolske recepte...