Na spomen pojmova krumpir i grilanje, prvo nam na pamet pada krumpir salata s lukom i bučinim uljem. Obožavamo je i smatramo da treba biti uvrštena na jelovnik za roštiljanje, ali to ne znači da treba zanemariti alternative. Bila bi prava šteta da nakon pečenja mesa, kada je vatra slabija, na grill ne stavimo i krumpir.
Upravo ti zato danas prenosimo dva odlična recepta. Inspiriraj se i organiziraj grilanje svog života. Naravno, u dvorištu ili na balkonu, u društvu svoje obitelji.
Krumpir grilan u „paketiću“
Sastojci:
- 1,5 kg bijelog krumpira
- 2 žlice maslinovog ulja
- 4 režnja češnjaka
- 1 žličica mediteranske mješavine začina
- Sol, papar
- 30 g naribanog parmezana
- Nasjeckani svježi peršin
Priprema:
- Proberi manji krumpir, dobro ga operi, oguli i prepolovi. Pomiješaj ga sa začinskom mješavinom, soli, paprom, nasjeckanim češnjakom i prelij maslinovim uljem. Dobro promiješaj!
- Ovu količinu krumpira podijeli na pet dijelova pa ih umotaj u pet paketića od aluminijske folije. Dobro ih zatvori.
- Grilaj ih 20-ak minuta i jednom preokreni tijekom pečenja. Pri kraju otvori paketić i provjeri jesu li mekani.
- Prije serviranja ih pospi parmezanom i narezanim peršinom.
Hrskave polovice krumpira s grilla
Sastojci:
- 6 većih crvenih krumpira
- 6 žlica maslaca
- 1 žlica limunove korice
- vlasac
Priprema:
- Krumpir operi i kuhaj otprilike 25 minuta u slanoj vodi. Kad se skuha, procijedi ga, prereži na pola i rasporedi po papiru za pečenje.
- Rastopi maslac, pomiješaj ga s limunovom koricom i nasjeckanim vlascem pa time premaži krumpire. Na kraju ih dobro posoli i i popapri.
- Grilaj krumpir desetak minuta, sve dok ne postane hrskav. Premaži s ostatkom mješavine maslaca, vlasca i limunove korice. Posluži toplo!
Online Chill&Grill 2021. širi se diljem Hrvatske, a očekuje te više od mjesec dana roštiljanja, dobre mjuze, konkretnih nagrada i fine klope! Prijavi se i osvoji nagrade na www.chillgrill.hr!
Partneri projekta su Karlovačko, Pevex, Mesna industrija Ravlić, Meggle, Zvijezda i Cromaris.