Počastite se izvrsnim pečenim rotkvicama

Thinkstock
Rotkvice su niskokalorična namirnica s brojnim ljekovitim svojstvima...
Vidi originalni članak

Ukusne su i osvježavajuće kad se posluže svježe no još su bolje nakon samo par minuta u pećnici. Isprobajte pečene rotkvice koje funkcioniraju kao prilog, a odlično se uklapaju i u mnoge salate.

 

bogatstvo okusa Proljetna salata s rotkvicama, pirom i kozjim sirom

 

Sastojci:

  • 200 g rotkvice
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • Sok polovice limuna
  • Papar, Sol

Priprema: 

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Lim prekrijte papirom za pečenje.
  2. Rotkvice očistite, prepolovite, prelijte ih maslinovim uljem i začinite.
  3. Rasporedite ih po papiru za pečenje i pecite 15-20 minuta u zagrijanoj pećnici. Gotove su kad poprime zlatnu boju i postanu mekane iznutra.
  4. Prelijte ih limunovim sokom i poslužite odmah.

 

proljeće na tanjuru Brzo i jednostavno: Fattoush s rotkvicama

 

Uživajte!

 

Posjeti Gastro.hr