Recepti 18. svibnja 2018.

Počastite se izvrsnim pečenim rotkvicama

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Rotkvice su niskokalorična namirnica s brojnim ljekovitim svojstvima...

Ukusne su i osvježavajuće kad se posluže svježe no još su bolje nakon samo par minuta u pećnici. Isprobajte pečene rotkvice koje funkcioniraju kao prilog, a odlično se uklapaju i u mnoge salate.

 

Možda vas zanima... Proljetna salata s rotkvicama, pirom i kozjim sirom Recepti

 

Sastojci:

  • 200 g rotkvice
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • Sok polovice limuna
  • Papar, Sol

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Priprema: 

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Lim prekrijte papirom za pečenje.
  2. Rotkvice očistite, prepolovite, prelijte ih maslinovim uljem i začinite.
  3. Rasporedite ih po papiru za pečenje i pecite 15-20 minuta u zagrijanoj pećnici. Gotove su kad poprime zlatnu boju i postanu mekane iznutra.
  4. Prelijte ih limunovim sokom i poslužite odmah.

 

Fattoush-s-rotkvicama Možda vas zanima... Brzo i jednostavno: Fattoush s rotkvicama Recepti

 

Uživajte!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.