Recepti 22. ožujka 2017.

Proljetna salata s rotkvicama, pirom i kozjim sirom

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Okusi proljeća u jednoj zdjeli upravo su ono što nam treba!

Oduševite ukućane brzim i ukusnim ručkom ili prilogom koji je toliko bogat okusima da se od njega možete jako fino najesti.

S obzirom na to da su rotkvice već odavno na tržnicama, treba ih maksimalno iskoristiti - ne samo zato što su ukusne, već i zato što su jako zdrave!

Također, zbog rukole, ova salata je dodatno obogaćena. Kozji sir je svakako mirisna i delikatna poslastica koja cijelu kombinaciju savršeno zaokružuje.

Sastojci:

  • 2 šalice pira
  • sol i papar
  • 2 svežnja rotkvice, očišćenih vrhova
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka, naribana
  • 2 žlice svježeg soka od limuna
  • 1 1/2 žličice Dijon senfa
  • 2 šalice rukole
  • 1 šalica kozjeg sira, svježeg

Priprema:

  1. Pir oprati i ocijediti pa ga staviti u posudu za kuhanje i zaliti sa 6 šalica vode, posoliti i pustiti da zakuha; smanjiti temperaturu i kuhati poklopljeno oko pola sata
  2. Rotkvicu oprati i narezati na 1/4
  3. Zagrijati ulje pa kratko popržiti rotkvicu s češnjakom; posoliti/popapriti
  4. Maknuti rotkvicu s vatre i umiješati senf i sok od limuna, promiješati pa dodati skuhani pir i rukolu pa ponovno promiješati
  5. Na kraju umiješati kozji sir
  6. Ovako pripremljena salata, može stajati u hladnjaku do 5 dana 

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.