gastro postao
Okusi proljeća u jednoj zdjeli upravo su ono što nam treba!
Oduševite ukućane brzim i ukusnim ručkom ili prilogom koji je toliko bogat okusima da se od njega možete jako fino najesti.
S obzirom na to da su rotkvice već odavno na tržnicama, treba ih maksimalno iskoristiti - ne samo zato što su ukusne, već i zato što su jako zdrave!
Također, zbog rukole, ova salata je dodatno obogaćena. Kozji sir je svakako mirisna i delikatna poslastica koja cijelu kombinaciju savršeno zaokružuje.
Sastojci:
- 2 šalice pira
- sol i papar
- 2 svežnja rotkvice, očišćenih vrhova
- 3 žlice maslinovog ulja
- 2 češnja češnjaka, naribana
- 2 žlice svježeg soka od limuna
- 1 1/2 žličice Dijon senfa
- 2 šalice rukole
- 1 šalica kozjeg sira, svježeg
Priprema:
- Pir oprati i ocijediti pa ga staviti u posudu za kuhanje i zaliti sa 6 šalica vode, posoliti i pustiti da zakuha; smanjiti temperaturu i kuhati poklopljeno oko pola sata
- Rotkvicu oprati i narezati na 1/4
- Zagrijati ulje pa kratko popržiti rotkvicu s češnjakom; posoliti/popapriti
- Maknuti rotkvicu s vatre i umiješati senf i sok od limuna, promiješati pa dodati skuhani pir i rukolu pa ponovno promiješati
- Na kraju umiješati kozji sir
- Ovako pripremljena salata, može stajati u hladnjaku do 5 dana
Dobar tek!