gastro postao
Osvježavajuća salata za svako doba dana
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 34
Potrebno vam je
- 2 kom krastavci (svježi, sirovi)
- 1 kom luk ,crveni
- 3 kom rotkvica
- 2 žličica sol
- 1 žlica vinski ocat
- ulje maslinovo
- list bosiljka
- kopar
Priprema
- Krastavce ogulite pa jednog prerežite poprečno na pola i probajte. Ako je gorak, prepolovite ga uzdužno i izvadite sjemenke a zatim narežite na tanko. Ako nije gorak, odmah ga narežite na tanke kriške bez odstranjivanja sjemenki.
- Luk ogulite, prerežite na pola pa narežite što je tanje moguće.
- Rotkvice operite, odrežite krajeve, prepolovite pa također narežite na tanke kriške.
- Sve povrće stavite u zdjelu, posolite i ostavite da odstoji oko 45 min.
- Nakon toga ih isperite, procijedite i kušajte. Ako je preslano, još jednom isperite i ocijedite.
- Osušite pažljivo pritiščući s papirnatim ručnicima. Premjestite u čistu zdjelu i začinite s octom i začinskim biljem.
- Pošpricajte s malo maslinovog ulja.