Recepti 16. travnja 2016.

Šarena povrtna salata

Povrtna salata
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Osvježavajuća salata za svako doba dana

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 34

Potrebno vam je

  • 2 kom krastavci (svježi, sirovi)
  • 1 kom luk ,crveni
  • 3 kom rotkvica
  • 2 žličica sol
  • 1 žlica vinski ocat
  • ulje maslinovo
  • list bosiljka
  • kopar

Priprema

  1. Krastavce ogulite pa jednog prerežite poprečno na pola i probajte. Ako je gorak, prepolovite ga uzdužno i izvadite sjemenke a zatim narežite na tanko. Ako nije gorak, odmah ga narežite na tanke kriške bez odstranjivanja sjemenki.
  2. Luk ogulite, prerežite na pola pa narežite što je tanje moguće.
  3. Rotkvice operite, odrežite krajeve, prepolovite pa također narežite na tanke kriške.
  4. Sve povrće stavite u zdjelu, posolite i ostavite da odstoji oko 45 min.
  5. Nakon toga ih isperite, procijedite i kušajte. Ako je preslano, još jednom isperite i ocijedite.
  6. Osušite pažljivo pritiščući s papirnatim ručnicima. Premjestite u čistu zdjelu i začinite s octom i začinskim biljem.
  7. Pošpricajte s malo maslinovog ulja.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.