Recepti 23. ožujka 2018.

Brzo i jednostavno: Fattoush s rotkvicama

Fattoush-s-rotkvicama
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Fattoush-salata podrijetlom je s Bliskog istoka, a brza i jednostavna priprema glavne su odlike kojima je ovo popularno jelo libanonske kuhinje "zavolio" užurbani zapadni svijet

Brza i jednostavna priprema fattoush salate glavni su razlozi popularnosti ovog libanonskog jela i u zapadnim zemljama. Libanonska kuhinja naklonjena je vegetarijanskom načinu prehrane; zelenom i sezonskom povrću, začinima i biljnim uljima.

Fattoush ili tzv. seljačka salata, spoj je zelene paprike, rajčica, krastavca, mladog luka, zelenog lisnatog povrća i metvice. Recepti za ovo jelo variraju ovisno o dobu godine, pa se u fattoush dodaje i špinat, cvjetača, celer, rotkvice... Mi vam donosimo recept za fattoush salata s rotkvicama idealnu za početak proljeća.

 

Možda vas zanima... Za svako doba dana: Salata od grejpa i avokada Recepti

 

Pikantna carbonara i katalonska salata Možda vas zanima... Pikantna carbonara i katalonska salata Recepti

 

Potrebno vam je:

Preljev:

  • 300 ml maslinovog ulja
  • 2 limuna
  • 1 režanj češnjaka
  • sol
  • papar

Salata:

  • 1 lepinja
  • 8 rajčica
  • 1/2 krastavca
  • zelena paprika
  • 8 rotkvica
  • 1 ljutika
  • 1 šaka rukole
  • 1 zelena salata
  • 1 šaka mente

Priprema:

  1. Pomiješajte sastojke za preljev ( od limuna iskoristite sok i koricu) u posudi i dobro umutite.
  2. Narežite povrće, usitnite lepinju i začinite preljevom.
  3. Višak preljeva čuvajte u hladnjaku do tjedan dana.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.