Recepti 11235 prikaza 26. veljače 2018.

Pikantna carbonara i katalonska salata

Pikantna carbonara i katalonska salata
Carbonara je prema legendi pučko jelo talijanske regije Lazio, koje je dobilo ime po talijanskim rudarima, no s vremenom je postalo iznimno popularno diljem svijeta

Danas vam uz recept za carbonaru donosimo i još jedan za - prateću joj salatu.

Salata

  • 1 glavica radiča
  • 1 glavica endivije
  • 100 g mladog špinata
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja
  • 1 žličica meda
  • 25 g pinjola
  • 2 klementine
  • 4 grančica mente
  • 45 g ovčjeg sira
  • 2 žlice sherry octa

Tjestenina

  • 320 g penna rigata
  • 70 g kobasica chorizo
  • 1 čili papričica
  • 2 grančice ružmarina
  • 1 žličica maslinova ulja
  • 4 režnja češnjaka
  • 1 jaje
  • 0.50 limuna
  • 2 žlice nemasnog jogurta

Priprema

  1. U tavi nekoliko minuta uz često miješanje pržite pinjole. Tjesteninu stavite u veliki lonac, prelijte je kipućom vodom i skuhajte prema uputstvu na paketiću
  2. Vrlo tanko nasjeckajte stabljike radiča i endivije, listove razdvojite i stavite u zdjelu. Ogulite i tanko narežite klementine, dodajte ih salati u zdjeli, kao i mladi špinat i listove metvice.
  3. Na salatu nastružite nekoliko strugotina sira manchego, posipajte je vrućim pinjolama, a tavu vratite na srednje jak plamen. U šalici izmiješajte ocat, ekstradjevičansko maslinovo ulje i med, po ukusu dodajte soli i papra pa šalicu s preljevom ostavite po strani.
  4. Tanko narežite kobasicu, čili i ružmarin, stavite ih u tavu s 1 žličicom maslinovog ulja i prstohvatom papra, protisnite i neoljušteni češnjak pa sve miješajte dok se lijepo ne zažuti.
  5. U zdjeli umutite jaje, limunov sok, jogurt i preostali naribani sir. Ocijedite tjesteninu, sačuvajte šalicu vode od kuhanja.
  6. Tjesteninu ubacite u tavu s kobasicama, tavu maknite s plamena pa tjestenini primiješajte kremasti umak, po potrebi ga razrijedite s malo sačuvane vode od kuhanja i na koncu sve po ukusu posolite i popaprite.
  7. Salatu prelijte preljevom i promiješajte pa je poslužite uz tjesteninu.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.