Podijelite s prijateljima gigantsku rolicu od cimeta

Thinkstock
Smiješno je ovaj genijalni desert uopće nazvati rolicom. Pozovite društvo i podijelite ga uz šalicu kave.
Vidi originalni članak

Iako je lista sastojaka poduža, najteži je dio pripreme zapravo čekanje. Budući da se cimet rolica treba dignuti čak dva puta kako bi izgledala kao u videu, pripremite neku dobru knjigu ili novine.

Obavezno pustite da odstoji dvadesetak minuta nakon što ga izvadite iz pećnice i nemojte štedjeti na glazuri. Na kraju će izgledati toliko lijepo da će vam biti žao odrezati komad.

 

DOBRO JUTRO! Najbolji doručak: Mirisni kruh od cimeta

 

Obavezno nam pošaljite fotografiju!

 

Sastojci za tijesto:

  • 120 g maslaca
  • 500 ml mlijeka
  • 100 g šećera
  • 7 g suhog kvasca
  • 650 g brašna
  • 1 žlica praška za pecivo
  • 2 žlice soli

 

Sastojci za punjenje:

 

Sastojci za glazuru:

  • 120 g krem sira
  • 2 žlice otopljenog maslaca
  • 2 žlice mlijeka
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 120 g šećera u prahu

 

Priprema:

  1. Zamijesite tijesto i pustite ga da se diže sat vremena. Trebalo bi se udvostručiti, nakon čega ga možete lagano razvaljati u oblik pravokutnika na pobrašnjenoj podlozi.
  2. Kad vidite da ste ga ravnomjerno razvaljali na debljinu od 1 cm, nadjenite ga, a zatim rezačem za pizzu podijelite tijesto na četiri duga komada.
  3. Zarolajte sva tri u jednu veliku cimet rolicu i stavite u posudu. Pokrijte plastičnom folijom i pustite da se diže još pola sata.
  4. Pecite 45 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 160 stupnjeva. Izvadite van, prekrijte aluminijskom folijom i pecite još 35 minuta.

 

Nakon dvadesetak minuta možete preliti vašu gigantsku rolicu glazurom i podijeliti je s najdražima. Detaljan postupak pogledajte u videu. Dobar tek!

 

 

 

Posjeti Gastro.hr