Iako je lista sastojaka poduža, najteži je dio pripreme zapravo čekanje. Budući da se cimet rolica treba dignuti čak dva puta kako bi izgledala kao u videu, pripremite neku dobru knjigu ili novine.
Obavezno pustite da odstoji dvadesetak minuta nakon što ga izvadite iz pećnice i nemojte štedjeti na glazuri. Na kraju će izgledati toliko lijepo da će vam biti žao odrezati komad.
Obavezno nam pošaljite fotografiju!
Sastojci za tijesto:
- 120 g maslaca
- 500 ml mlijeka
- 100 g šećera
- 7 g suhog kvasca
- 650 g brašna
- 1 žlica praška za pecivo
- 2 žlice soli
Sastojci za punjenje:
- 170 g maslaca
- 150 g smeđeg šećera
- 2 žlice mljevenog cimeta
Sastojci za glazuru:
- 120 g krem sira
- 2 žlice otopljenog maslaca
- 2 žlice mlijeka
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 120 g šećera u prahu
Priprema:
- Zamijesite tijesto i pustite ga da se diže sat vremena. Trebalo bi se udvostručiti, nakon čega ga možete lagano razvaljati u oblik pravokutnika na pobrašnjenoj podlozi.
- Kad vidite da ste ga ravnomjerno razvaljali na debljinu od 1 cm, nadjenite ga, a zatim rezačem za pizzu podijelite tijesto na četiri duga komada.
- Zarolajte sva tri u jednu veliku cimet rolicu i stavite u posudu. Pokrijte plastičnom folijom i pustite da se diže još pola sata.
- Pecite 45 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 160 stupnjeva. Izvadite van, prekrijte aluminijskom folijom i pecite još 35 minuta.
Nakon dvadesetak minuta možete preliti vašu gigantsku rolicu glazurom i podijeliti je s najdražima. Detaljan postupak pogledajte u videu. Dobar tek!