Recepti 02. kolovoza 2017.

Podijelite s prijateljima gigantsku rolicu od cimeta

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Smiješno je ovaj genijalni desert uopće nazvati rolicom. Pozovite društvo i podijelite ga uz šalicu kave.

Iako je lista sastojaka poduža, najteži je dio pripreme zapravo čekanje. Budući da se cimet rolica treba dignuti čak dva puta kako bi izgledala kao u videu, pripremite neku dobru knjigu ili novine.

Obavezno pustite da odstoji dvadesetak minuta nakon što ga izvadite iz pećnice i nemojte štedjeti na glazuri. Na kraju će izgledati toliko lijepo da će vam biti žao odrezati komad.

 

Možda vas zanima... Najbolji doručak: Mirisni kruh od cimeta Recepti

 

Obavezno nam pošaljite fotografiju!

 

Sastojci za tijesto:

  • 120 g maslaca
  • 500 ml mlijeka
  • 100 g šećera
  • 7 g suhog kvasca
  • 650 g brašna
  • 1 žlica praška za pecivo
  • 2 žlice soli

 

Sastojci za punjenje:

 

Sastojci za glazuru:

  • 120 g krem sira
  • 2 žlice otopljenog maslaca
  • 2 žlice mlijeka
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 120 g šećera u prahu

 

Priprema:

  1. Zamijesite tijesto i pustite ga da se diže sat vremena. Trebalo bi se udvostručiti, nakon čega ga možete lagano razvaljati u oblik pravokutnika na pobrašnjenoj podlozi.
  2. Kad vidite da ste ga ravnomjerno razvaljali na debljinu od 1 cm, nadjenite ga, a zatim rezačem za pizzu podijelite tijesto na četiri duga komada.
  3. Zarolajte sva tri u jednu veliku cimet rolicu i stavite u posudu. Pokrijte plastičnom folijom i pustite da se diže još pola sata.
  4. Pecite 45 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 160 stupnjeva. Izvadite van, prekrijte aluminijskom folijom i pecite još 35 minuta.

 

Nakon dvadesetak minuta možete preliti vašu gigantsku rolicu glazurom i podijeliti je s najdražima. Detaljan postupak pogledajte u videu. Dobar tek!

 

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.