gastro postao
Započnite dan na najbolji mogući način – uz mekani aromatični kruh od cimeta. Naravno, ni šalica kave vam pritom neće zasmetati...
Doručak će vam uz ovaj kruh biti omiljeni dio dana i lakše ćete ustati iz kreveta. Poslužite ga uz šalicu kave ili svježeg voćnog soka i iskoristite vrijeme za čitanje knjige ili novina.
Najbolje od svega je što može trajati nekoliko dana, što znači da ćete biti potpuno bezbrižni!
Ako ne možete nabaviti mlaćenicu, koja je sastavni dio recepta, napravite je sami za 10 minuta. U 250 ml mlijeka dodajte žlicu limunovog soka ili alkoholnog octa i ostavite da odstoji.
Sastojci:
- 250 g višenamjenskog brašna
- 200 g šećera + 2 žlice
- 2 žličice praška za pecivo
- ½ žličice sode
- 2 ½ žličice cimeta
- 1 žličica soli
- 2 jaja
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 240 ml mlaćenice
- 50 ml biljnog ulja
- 2 žlice maslaca
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva i nauljite posudu za pečenje.
- Pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu, 1 ½ žličicu cimeta, sol, mlaćenicu, ulje, jaja i vaniliju i miksajte nekoliko minuta. Izlijte u posudu i zagladite.
- Pomiješajte 2 dodatne žlice šećera s 1 žličicom cimeta i maslacem i pomiješajte. Mrvice rasporedite po površini tijesta. Kruh pecite otprilike 50 minuta.
Dobar tek!