gastro postao
Za 10 minuta „umijesite“ odličan kruh od svima nam omiljenih tikvica i pustite da ostatak posla odradi vaša pećnica.
Tikvice su svevremenska namirnica koja je pronašla svoje mjesto i u slatkim jelima. Nezahtjevna je i o njoj ne treba mnogo znati – samo je dobro ocijedite nakon ribanja pomoću papirnatih ubrusa.
Javite kako vam se sviđa ovaj neobični slatkasti kruh.
Sastojci:
- 200 g brašna
- 1 žličica cimeta
- 1 žličica muškatnog oraščića
- 1 žličica sode
- ½ žličica praška za pecivo
- ¼ žličice soli
- 120 g maslaca
- 200 g maslaca
- 1 žličica ekstrakta od vanilije
- 1 cijelo jaje i 1 žumanjak
- 1 tikvica srednje veličine
Postupak:
- Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva i obložite posudu za mesnu štrucu papirom za pečenje.
- U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, cimet, muškatni oraščić, sodu, prašak za pecivo i sol.
- U drugoj zdjeli pomiješajte jaja sa šećerom i ekstraktom vanilije. Umiješajte jedno cijelo jaje i jedan žumanjak, a zatim i naribanu i ocijeđenu tikvicu.
- Ubacite smjesu s tikvicom u smjesu s brašnom i dobro pomiješajte. Premjestite u posudu za pečenje i pecite otprilike 45 minuta.
Pustite da se ohladi prije nego ovaj slasni kruščić premjestite iz kalupa na pladanj. Uživajte!