Recepti 26. srpnja 2017.

Čas posla: Jednostavan kruh s tikvicama

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Za 10 minuta „umijesite“ odličan kruh od svima nam omiljenih tikvica i pustite da ostatak posla odradi vaša pećnica.

Tikvice su svevremenska namirnica koja je pronašla svoje mjesto i u slatkim jelima. Nezahtjevna je i o njoj ne treba mnogo znati – samo je dobro ocijedite nakon ribanja pomoću papirnatih ubrusa.

 

Možda vas zanima... Ljetne radosti: Zapečene tikvice punjene puretinom Kolumne

 

Javite kako vam se sviđa ovaj neobični slatkasti kruh.

 

Sastojci:

  • 200 g brašna
  • 1 žličica cimeta
  • 1 žličica muškatnog oraščića
  • 1 žličica sode
  • ½ žličica praška za pecivo
  • ¼ žličice soli
  • 120 g maslaca
  • 200 g maslaca
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije
  • 1 cijelo jaje i 1 žumanjak
  • 1 tikvica srednje veličine

Postupak:

  1. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva i obložite posudu za mesnu štrucu papirom za pečenje.
  2. U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, cimet, muškatni oraščić, sodu, prašak za pecivo i sol.
  3. U drugoj zdjeli pomiješajte jaja sa šećerom i ekstraktom vanilije. Umiješajte jedno cijelo jaje i jedan žumanjak, a zatim i naribanu i ocijeđenu tikvicu. 
  4. Ubacite smjesu s tikvicom u smjesu s brašnom i dobro pomiješajte. Premjestite u posudu za pečenje i pecite otprilike 45 minuta.

 

Možda vas zanima... Tikvice u novom obliku: Zelena pizza Kolumne

 

Pustite da se ohladi prije nego ovaj slasni kruščić premjestite iz kalupa na pladanj. Uživajte!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.