Pohana cvjetača s kaduljom

Shutterstock
Kako biste održali gotovu cvjetaču toplom dok pržite ostatak, stavite je u pećnicu na 120°C u limu obloženom papirom za pečenje
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 304

Potrebno vam je

  • 115 g pšenično brašno, bijelo
  • 1.50 žlica kukuruzno brašno ili krupica
  • 250 ml mineralna voda
  • 70 g parmezan
  • 1 kom cvjetača (samo cvijet)
  • 2 dl ulje, biljno
  • 12 list kadulja
  • sol

Priprema

  1. Pomiješajte obje vrste brašna, vodu i 60 g parmezana. Ostavite sa strane. U međuvremenu skuhajte cvjetaču u zasoljenoj vodi. Nakon pet minuta ocijedite je i prelijte hladnom vodom pa posušite.
  2. Ulijte ulje u duboku tavu. Dodajte kadulju i kuhajte minutu. Izvadite kadulju i ostavite je sa strane.
  3. Trećinu cvjetače uvaljajte u smjesu s brašnom. Pržite cvjetaču oko tri minute pa ponovite postupak s ostatkom. Stavite je u tanjur, pospite kaduljom i ostatkom parmezana te začinite solju.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr