Recept koji nikada neće iznevjeriti: Pohane bukovače

Bukovače su vrlo ukusne ako se, kao bečki odrezak umoče u jaja i mrvice, stvara se kora koja čuva njihivu sočnost i aromu
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 94

Potrebno vam je

  • 500 g bukovače
  • 2 kom jaje kokošje
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • pšenično brašno, bijelo
  • krušne mrvice
  • ulje suncokretovo
  • tartar umak
  • 1 kom limun

Priprema

  1. Očišćene gljive posoliti i popapriti.
  2. Uvaljati u brašno, jaja i mrvice.
  3. Pohati u vrućem ulju.

Bukovače su vrlo ukusne ako se, kao bečki odrezak umoče u jaja i mrvice, stvara se kora koja čuva njihivu sočnost i aromu

Posjeti Gastro.hr