Pohani odrezak s krumpirom i kupusom

Netom panirane odreske odmah pecite u dobro zagrijanom ulju jer bi u suprotnom mogli popiti puno tekućine od prženja
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 877

Potrebno vam je

  • 400 g krumpir, zreli
  • 0.25 kom kupus glavati, bijeli
  • 60 ml ulje maslinovo
  • 0.33 šalica peršin, list
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 mala žlica paprika u prahu
  • 75 g krušne mrvice
  • 1 kom jaje kokošje
  • 400 g teletina, mršava
  • 1 kom limun

Priprema

  1. Skuhajte krumpir u vreloj vodi. Dodajte kupus zadnje dvije minute kuhanja. Ocijedite pa prelijte žličicom ulja i žličicom nasjeckanog peršina.
  2. Lagano istucite jaje, pa dodajte malo peršina. Umočite teletinu u jaje pa u mrvice. Ugrijte ostatak ulja u tavi na umjerenoj vatri te pržite meso tri minute dok ne dobije boju.
  3. Stavite na tanjur, pospite paprikom i još peršina pa poslužite uz kupus, krumpire i kriške limuna.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr