gastro postao
Netom panirane odreske odmah pecite u dobro zagrijanom ulju jer bi u suprotnom mogli popiti puno tekućine od prženja
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 877
Potrebno vam je
- 400 g krumpir, zreli
- 0.25 kom kupus glavati, bijeli
- 60 ml ulje maslinovo
- 0.33 šalica peršin, list
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 mala žlica paprika u prahu
- 75 g krušne mrvice
- 1 kom jaje kokošje
- 400 g teletina, mršava
- 1 kom limun
Priprema
- Skuhajte krumpir u vreloj vodi. Dodajte kupus zadnje dvije minute kuhanja. Ocijedite pa prelijte žličicom ulja i žličicom nasjeckanog peršina.
- Lagano istucite jaje, pa dodajte malo peršina. Umočite teletinu u jaje pa u mrvice. Ugrijte ostatak ulja u tavi na umjerenoj vatri te pržite meso tri minute dok ne dobije boju.
- Stavite na tanjur, pospite paprikom i još peršina pa poslužite uz kupus, krumpire i kriške limuna.
Izvor Skuhatćute