Poljupci od badema

Zdravi orašasti plodovi u slatkoj kombinaciji s čokoladom
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1193

Potrebno vam je

  • 275 g pšenično brašno, bijelo
  • 100 g ušećereni mljeveni bademi
  • 250 g maslac, neslani
  • 100 g šećer, u prahu
  • 1 prstohvat sol
  • 1 kom jaje kokošje
  • 1 kom aroma od naranče
  • 1 kom mahuna vanilije
  • 50 g listići badema
  • 150 g čokolada, mliječna

Priprema

  1. Prosijte brašno i promiješajte ga s bademima.
  2. Izdubite srž prutića vanilije i pjenasto je izmiješajte sa svim ostalim sastojcima za tijesto, umiješajte i smjesu brašna i badema pa napunite tijestom tuljac sa srednjim otvorom. Na obložen lim za pečenje istiskujte tijesto u kružnom obliku.
  3. Pecite kekse 8-10 minuta na temperaturi od 200 stupnjeva C. Listiće badema prepržite u tavi bez masnoće. Ostavite da se ohlade.
  4. Oprezno odvojite kekse od papira za pečenje, premažite podnicu jednog keksa marmeladom i priljubite na marmeladu drugi keks.
  5. Rastopite čokoladu na vodenoj pari, poljupce umočite do pola u toplu glazuru pa rasporedite nekoliko bademovih listića na čokoladu dok je još topla.
  6. Kolačiće ostavite na kuhinjskoj rešetki da se ohlade.
Posjeti Gastro.hr