gastro postao
Zdravi orašasti plodovi u slatkoj kombinaciji s čokoladom
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 1193
Potrebno vam je
- 275 g pšenično brašno, bijelo
- 100 g ušećereni mljeveni bademi
- 250 g maslac, neslani
- 100 g šećer, u prahu
- 1 prstohvat sol
- 1 kom jaje kokošje
- 1 kom aroma od naranče
- 1 kom mahuna vanilije
- 50 g listići badema
- 150 g čokolada, mliječna
Priprema
- Prosijte brašno i promiješajte ga s bademima.
- Izdubite srž prutića vanilije i pjenasto je izmiješajte sa svim ostalim sastojcima za tijesto, umiješajte i smjesu brašna i badema pa napunite tijestom tuljac sa srednjim otvorom. Na obložen lim za pečenje istiskujte tijesto u kružnom obliku.
- Pecite kekse 8-10 minuta na temperaturi od 200 stupnjeva C. Listiće badema prepržite u tavi bez masnoće. Ostavite da se ohlade.
- Oprezno odvojite kekse od papira za pečenje, premažite podnicu jednog keksa marmeladom i priljubite na marmeladu drugi keks.
- Rastopite čokoladu na vodenoj pari, poljupce umočite do pola u toplu glazuru pa rasporedite nekoliko bademovih listića na čokoladu dok je još topla.
- Kolačiće ostavite na kuhinjskoj rešetki da se ohlade.