Pomfrit iz pećnice s dva slasna dodatna sastojka

Shutterstock
Za samo pola sata pripremi izvrsne hrskave krumpiriće...
Vidi originalni članak

Ovo je zapravo jednostavnija verzija pomfrita zbog koje nećeš morati vaditi fritezu i potrošiti ogromne količine ulja. Sav će posao obaviti pećnica, a tvoje će radne plohe ostati čiste. 

Na tebi je samo da baciš oko kako krumpirići ne bi zagorjeli i potrudiš se oko serviranja. Oblikuj tuljac od tamnog masnog papira, ubaci u njega vruće krumpiriće i posluži uz domaći ketchup ili blagi umak od vrhnja. 

 

LA VIE SHOBAINE Hrskavi popečci od krumpira i mladog luka

 

Sastojci:

  • 3 velika krumpira 
  • 5 režnjeva češnjaka
  • 30 ml ulja
  • Sol, papar
  • 30 g parmezana
  • Nasjeckani svježi peršin

Priprema:

  1. Češnjak očisti i zgnječi, a potom ga pomiješaj s uljem.
  2. Pećnicu zagrij na 220 stupnjeva. Lim za pečenje obloži papirom.
  3. Krumpir nareži na duguljaste, tanke štapiće. Položi ih na papirnate ubruse koji će upiti višak vode.
  4. Krumpire prelij pripremljenom mješavinom češnjaka i ulja, posoli, popapri i rasporedi po limu.
  5. Peci desetak minuta, promiješaj pa peci još toliko – sve dok ne poprime zlatnu boju i ne postanu hrskavi. 
  6. Izvadi krumpiriće iz pećnice, pospi ih naribanim parmezanom i svježim peršinom te ih dodatno posoli po potrebi.

Posluži odmah!

 

dobar tek! Od krem juhe od krumpira dijeli te samo 20 minuta

Posjeti Gastro.hr