gastro postao
Za samo pola sata pripremi izvrsne hrskave krumpiriće...
Ovo je zapravo jednostavnija verzija pomfrita zbog koje nećeš morati vaditi fritezu i potrošiti ogromne količine ulja. Sav će posao obaviti pećnica, a tvoje će radne plohe ostati čiste.
Na tebi je samo da baciš oko kako krumpirići ne bi zagorjeli i potrudiš se oko serviranja. Oblikuj tuljac od tamnog masnog papira, ubaci u njega vruće krumpiriće i posluži uz domaći ketchup ili blagi umak od vrhnja.
Sastojci:
- 3 velika krumpira
- 5 režnjeva češnjaka
- 30 ml ulja
- Sol, papar
- 30 g parmezana
- Nasjeckani svježi peršin
Priprema:
- Češnjak očisti i zgnječi, a potom ga pomiješaj s uljem.
- Pećnicu zagrij na 220 stupnjeva. Lim za pečenje obloži papirom.
- Krumpir nareži na duguljaste, tanke štapiće. Položi ih na papirnate ubruse koji će upiti višak vode.
- Krumpire prelij pripremljenom mješavinom češnjaka i ulja, posoli, popapri i rasporedi po limu.
- Peci desetak minuta, promiješaj pa peci još toliko – sve dok ne poprime zlatnu boju i ne postanu hrskavi.
- Izvadi krumpiriće iz pećnice, pospi ih naribanim parmezanom i svježim peršinom te ih dodatno posoli po potrebi.
Posluži odmah!