Popečci od krumpira i šunke

Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

SASTOJCI

  • 1 kg krumpira
  • 100 g šunke
  • 1 kom jaje (da se smjesa poveže)
  • malo luka
  • 3 žlica ulja
  • 1 žlica vegete
  • sol, papar
  • ulje za prženje
  • malo peršina
  • malo prezli

Priprema

  1. Krumpir skuhajte u ljusci, malo ohladite, ogulite, i naribajte na krupnije. Luk narezite na tanje ploške, a šunku na kockice.
  2. Na ulju popecite luk i šunku, pa u sve to dodajte naribanom krumpiru, začinite začinima, dodajte jaje, peršin i ulje i sve dobro izmiješajte.
  3. Na zagrijano ulje (rukom oblikujte smjesu) stavljajte pripremljenu smjesu krumpira (možete sa svake strane malo staviti prezli da se ne ljepi) i pecite par minuta sa svake strane dok se ne zažari. Dobar tek!
Posjeti Gastro.hr