gastro postao
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Jednostavno
SASTOJCI
- 1 kg krumpira
- 100 g šunke
- 1 kom jaje (da se smjesa poveže)
- malo luka
- 3 žlica ulja
- 1 žlica vegete
- sol, papar
- ulje za prženje
- malo peršina
- malo prezli
Priprema
- Krumpir skuhajte u ljusci, malo ohladite, ogulite, i naribajte na krupnije. Luk narezite na tanje ploške, a šunku na kockice.
- Na ulju popecite luk i šunku, pa u sve to dodajte naribanom krumpiru, začinite začinima, dodajte jaje, peršin i ulje i sve dobro izmiješajte.
- Na zagrijano ulje (rukom oblikujte smjesu) stavljajte pripremljenu smjesu krumpira (možete sa svake strane malo staviti prezli da se ne ljepi) i pecite par minuta sa svake strane dok se ne zažari. Dobar tek!