Povratak u djetinjstvo: Griz knedle sa šljivama

Thinkstock
Brzinska priprema sočnih knedli koje ne sadrže krumpir poput klasičnih.
Vidi originalni članak

Zaboravite na guljenje i kuhanje krumpira, jer za ove knedle nije vam uopće potreban krumpir! Također, ovo tijesto možete zamrznuti i skuhati gotove knedle bilo kad tijekom godine.  Ako nemate svježe ili zamrznute šljive, možete upotrebiti suhe.

Savršen okus ovih knedli vratit će vas u djetinjstvo.

 

brzo i jednostavno Kako napraviti knedle od kruha


Potrebno vam je

  • 500 ml vode
  • 300 g pšeničnog brašna
  • 200 g griza
  • 1 prstohvat soli
  • 5 šljiva
  • 2 žlice pekmeza od šljiva
  • 6 žlica šećera
  • 3 male žlice mljevenog cimeta
  • ulje
  • krušne mrvice
  • 2 jaja

 

Feel-good-kuharica Klasik u novom ruhu: Knedle od jabuka


Priprema:

  1. Stavite u lonac pola litre vode i pustite da provrije.
  2. Kad voda provrije, maknite je s vatre pa dodajte brašno i griz te prstohvat soli. Izmiješajte da bude kompaktno i bez grudica te pustite da se smjesa ohladi.
  3. U ohlađeno tijesto dodajte dva jaja i ponovno ga izmijesite.
  4. U drugi lonac stavite vodu i pustite da zavrije. Dok voda ne provrije, oblikujte kuglice od tijesta veličine pola dlana. Kuglicu od tijesta spljoštite, na sredinu stavite polovicu šljive pa je pospite žličicom mješavine cimeta i šećera.
  5. U rupu umjesto koštice utisnite malo pekmeza.
  6. Ubacite okruglice u proključalu vodu. Kuhajte dok ne isplivaju na površinu pa još dodatnih pet-šest minuta.
  7. Kad su gotove, pospite ih prženim mrvicama i šećerom.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr