Žganci ili palenta s mlijekom - baš kao bakina

Shutterstock Palenta je idealan doručak ili prilog mesu i povrću
Sjećaš li se ovog bezvremenskog jela? Brzo, jednostavno i tako ukusno!
Vidi originalni članak

Žgance su kuhale naše bake, kuhaju ih i naše mame, a sada je red došao na nas. Okušaj se u pripremi ovog bezvremenskog hita koji je nezamislivo jednostavan za pripremu, a vraća nas u neka sasvim druga, bezbrižna vremena.

Zasitit će te, a uz sve to, bit će i ukusan doručak, ručak ili večera. U slast!

 

Recepti Hrskavi prutići od palente idealan su prilog s grilla

 

Sastojci:

  • 1 šalica kukuruznog brašna ili palente
  • 3 šalice vode
  • sol, šećer, maslac po želji
  • mlijeko

Priprema:

  1. Kukuruzno brašno ili palentu stavi u vrelu vodu i kuhaj dok ne dobiješ jednoličnu masu. Miješaj cijelo vrijeme.
  2. U drugoj posudi skuhaj mlijeko, dodaj sol i druge začine po želji.
  3. Na tanjur stavi skuhane žgance i nasjeckaj ih na komadiće, prelijte toplim mlijekom i posluži toplo.

Dobar tek!

 

Zvuči slasno! Maleni, ali ukusni keksići od palente, ružmarina, naranče i limuna #grillajodgovorno Teletina na grillu s palentom i aromatiziranim maslacem Dobre stare namirnice Palenta s češnjakom i ružmarinom kao prilog ili glavno jelo

Posjeti Gastro.hr