Recepti 07. listopada 2020.

Povratak u prošlost u stilu: Žganci ili palenta s mlijekom

Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Sjećaš li se ovog bezvremenskog jela? Brzo, jednostavno i tako ukusno!

Žgance su kuhale naše bake, kuhaju ih i naše mame, a sada je red došao na nas. Okušaj se u pripremi ovog bezvremenskog hita koji je nezamislivo jednostavan za pripremu, a vraća nas u neka sasvim druga, bezbrižna vremena.

Zasitit će te, a uz sve to, bit će i ukusan doručak, ručak ili večera. U slast!

 

Možda vas zanima... Hrskavi prutići od palente idealan su prilog s grilla Recepti

 

Sastojci:

  • 1 šalica kukuruznog brašna ili palente
  • 3 šalice vode
  • sol, šećer, maslac po želji
  • mlijeko

Priprema:

  1. Kukuruzno brašno ili palentu stavi u vrelu vodu i kuhaj dok ne dobiješ jednoličnu masu. Miješaj cijelo vrijeme.
  2. U drugoj posudi skuhaj mlijeko, dodaj sol i druge začine po želji.
  3. Na tanjur stavi skuhane žgance i nasjeckaj ih na komadiće, prelijte toplim mlijekom i posluži toplo.

Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Maleni, ali ukusni keksići od palente, ružmarina, naranče i limuna Recepti Možda vas zanima... Teletina na grillu s palentom i aromatiziranim maslacem Kolumne Možda vas zanima... Palenta s češnjakom i ružmarinom kao prilog ili glavno jelo Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.