gastro postao
Sjećaš li se ovog bezvremenskog jela? Brzo, jednostavno i tako ukusno!
Žgance su kuhale naše bake, kuhaju ih i naše mame, a sada je red došao na nas. Okušaj se u pripremi ovog bezvremenskog hita koji je nezamislivo jednostavan za pripremu, a vraća nas u neka sasvim druga, bezbrižna vremena.
Zasitit će te, a uz sve to, bit će i ukusan doručak, ručak ili večera. U slast!
Sastojci:
- 1 šalica kukuruznog brašna ili palente
- 3 šalice vode
- sol, šećer, maslac po želji
- mlijeko
Priprema:
- Kukuruzno brašno ili palentu stavi u vrelu vodu i kuhaj dok ne dobiješ jednoličnu masu. Miješaj cijelo vrijeme.
- U drugoj posudi skuhaj mlijeko, dodaj sol i druge začine po želji.
- Na tanjur stavi skuhane žgance i nasjeckaj ih na komadiće, prelijte toplim mlijekom i posluži toplo.
Dobar tek!