Ako se mene pita u Hrvatskoj imamo sve što je potrebno za odličan roštilj - od obilja svježeg povrća, gljiva, lokalno uzgojenog mesa, žitarica i grahorica koje će izvrsno nadopuniti svako jelo. Ja sam se odlučila kao prilog uz meni omiljeni grilani tofu i naravno hrpu povrća napraviti ove ukusne hrskave prutiće od palente koje doma često grickamo.
Od žganaca ne vidimo palentu
Palenta je namirnica koju možeš naći na svakom koraku, a po meni ju često podcjenjujemo i ne vidimo dalje od žganaca, iako su žganci fini. Za ove prutiće ti ne treba puno sastojaka, jednostavni su za izradu, a fini i hrskavi.
Uvijek se možeš dodatno zaigrati i dodati neki svoj poseban začin. Bitno je samo da palentu skuhaš i ostaviš ju nekoliko sati kako bi se stvrdnula, nakon toga palentu narežeš na oblik koji želiš, možeš napraviti i popečke ili pak zvjezdice.
Nakon toga palentu peci na grilu, gril tavi ili je pak gurni u pećnicu kako bi postala hrskava. Uz malo truda imaš savršeni prilog koji će obožavati svi, a vjeruj mi grickanje ovih hrskavaca izaziva ovisnost kojoj se rado vračaš.
Druge odlične recepte potraži na blogu Kiwi go crazy te pratećem Instagram profilu!