Ako se mene pita u Hrvatskoj imamo sve što je potrebno za odličan roštilj - od obilja svježeg povrća, gljiva, lokalno uzgojenog mesa, žitarica i grahorica koje će izvrsno nadopuniti svako jelo. Ja sam se odlučila kao prilog uz meni omiljeni grilani tofu i naravno hrpu povrća napraviti ove ukusne hrskave prutiće od palente koje doma često grickamo.
Prutići od palente
Od žganaca ne vidimo palentu
Palenta je namirnica koju možeš naći na svakom koraku, a po meni ju često podcjenjujemo i ne vidimo dalje od žganaca, iako su žganci fini. Za ove prutiće ti ne treba puno sastojaka, jednostavni su za izradu, a fini i hrskavi.
Uvijek se možeš dodatno zaigrati i dodati neki svoj poseban začin. Bitno je samo da palentu skuhaš i ostaviš ju nekoliko sati kako bi se stvrdnula, nakon toga palentu narežeš na oblik koji želiš, možeš napraviti i popečke ili pak zvjezdice.
Nakon toga palentu peci na grilu, gril tavi ili je pak gurni u pećnicu kako bi postala hrskava. Uz malo truda imaš savršeni prilog koji će obožavati svi, a vjeruj mi grickanje ovih hrskavaca izaziva ovisnost kojoj se rado vračaš.
Druge odlične recepte potraži na blogu Kiwi go crazy te pratećem Instagram profilu!