Pozdrav ljetu: Focaccia s rajčicama, lukom i papričicama

Thinkstock
Popularna talijanska pogača odlična je za grickanje ili kao samostalno jelo
Vidi originalni članak

Obožavani klasik talijanske kuhinje podložan je raznim nadjevima, a najbolji je pozdrav ljetu s domaćim rajčicama, lukom i papričicama.

Stvorite talijanski ugođaj na vašem stolu za cijelu ekipu i pripremite ovu focacciu.

 

 

Mmmm... Aromatična i hrskava: Focaccia s lukom

 

 

Potrebno vam je:

  • 250g oštrog brašna
  • 250g glatkog brašna
  • 20g svježeg kasca
  • žličica soli
  • 2 i pol dl mlake vode
  • žličica šećera
  • 100g parmezana
  • 1dl maslinovog ulja
  • ružmarin
  • češnjak
  • krupna morska sol
  • 5 sušenih rajčica u ulju
  • luk
  • 200g crvenih i žutih cherry rajčica
  • crvena papričica

 

okus koji osvaja Jutro i pol: Focaccia kakvu još niste probali!

 

 

Priprema:

  1. Razmrvite kvasac i pomiješajte sa žlicom brašna, mlake vode i šećerom. Ostavite pokriveno na toplome 15 minuta. Dodajte prosijanom brašnu, soli i vodi te miješajte dok ne dobijete glatko, elastično tijesto. Ostavite pokriveno na toplome 45 minuta
  2. Sitno nasjeckajte češnjak i ružmarin te ih pomiješajte s malo krupne soli, ribanim parmezanom, sjeckanim sušenim rajčicama, sjeckanom papričicom i lukom te maslinovim uljem. Tijesto premjestite i razvaljajte u oblik pogače i prebacite na uljem premazan lim.
  3. Premažite nadjevom pa ostavite pogaču pokrivenu na toplome još 10 minuta te posložite polovice rajčica
  4. Pecite je na 210 stupnjeva oko 20 minuta
Posjeti Gastro.hr