gastro postao
Popularna talijanska pogača odlična je za grickanje ili kao samostalno jelo
Obožavani klasik talijanske kuhinje podložan je raznim nadjevima, a najbolji je pozdrav ljetu s domaćim rajčicama, lukom i papričicama.
Stvorite talijanski ugođaj na vašem stolu za cijelu ekipu i pripremite ovu focacciu.
Potrebno vam je:
- 250g oštrog brašna
- 250g glatkog brašna
- 20g svježeg kasca
- žličica soli
- 2 i pol dl mlake vode
- žličica šećera
- 100g parmezana
- 1dl maslinovog ulja
- ružmarin
- češnjak
- krupna morska sol
- 5 sušenih rajčica u ulju
- luk
- 200g crvenih i žutih cherry rajčica
- crvena papričica
Priprema:
- Razmrvite kvasac i pomiješajte sa žlicom brašna, mlake vode i šećerom. Ostavite pokriveno na toplome 15 minuta. Dodajte prosijanom brašnu, soli i vodi te miješajte dok ne dobijete glatko, elastično tijesto. Ostavite pokriveno na toplome 45 minuta
- Sitno nasjeckajte češnjak i ružmarin te ih pomiješajte s malo krupne soli, ribanim parmezanom, sjeckanim sušenim rajčicama, sjeckanom papričicom i lukom te maslinovim uljem. Tijesto premjestite i razvaljajte u oblik pogače i prebacite na uljem premazan lim.
- Premažite nadjevom pa ostavite pogaču pokrivenu na toplome još 10 minuta te posložite polovice rajčica
- Pecite je na 210 stupnjeva oko 20 minuta