gastro postao
Vjerojatno najmirisnija od svih, ova focaccia pravo je malo remek djelo.
Oduševite apsolutno sve mirisnom kombinacijom gorgonzole i predivnog, hrskavog tijesta!
Za ljubitelje focaccie, ovo je jedan od onih recepata koje, jednom kada ih probate, radite zauvijek!
Cijelu kombinaciju možete obogatiti i sjeckanim ružmarinom ili lješnjacima/orasima, a za one posebno hrabre i ljubitelje delikatnih okusa, predlažemo i nekoliko tanko narezanih listića kruške.
Sastojci:
- 7 g suhog kvasca
- 250 ml tople vode
- 500 g glatkog brašna
- 1 žličica soli
- 90 ml maslinovog ulja
- 40 g maslaca, omekšanog
- 200 g gorgonzole
- 30 g nasjeckanih oraha (po želji)
Priprema:
- Pomiješati kvasac s vodom i ostaviti ga 10 minuta da počne djelovati
- Prosijati brašno u veću posudu pa preliti kvascem, dodati sol, pola maslinovog ulja i miješati kuhačom pa rukama dok tijesto ne postane kompaktno
- Prebaciti tijesto u posudu, pokriti ga krpom i ostaviti na toplom sat vremena da se digne
- Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva
- Dignuto tijesto razvući na pobrašnjenoj površini u oblik koji želite (pravokutnik ili krug)
- Prebaciti tijesto na lim premazan maslinovim uljem; pokapati tijesto s uljem te poslagati narezanu gorgonzolu
- Peći u zagrijanoj pećnici oko pola sata - dok se korica lijepo ne ispeče i gorgonzola dobije lijepu boju
- Pečeno posipati nasjeckanim orasima.
Dobar tek!