Recepti 31. ožujka 2017.

Jutro i pol: Focaccia kakvu još niste probali!

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Vjerojatno najmirisnija od svih, ova focaccia pravo je malo remek djelo.

Oduševite apsolutno sve mirisnom kombinacijom gorgonzole i predivnog, hrskavog tijesta!

Za ljubitelje focaccie, ovo je jedan od onih recepata koje, jednom kada ih probate, radite zauvijek!

Cijelu kombinaciju možete obogatiti i sjeckanim ružmarinom ili lješnjacima/orasima, a za one posebno hrabre i ljubitelje delikatnih okusa, predlažemo i nekoliko tanko narezanih listića kruške.

Sastojci:

  • 7 g suhog kvasca
  • 250 ml tople vode
  • 500 g glatkog brašna
  • 1 žličica soli
  • 90 ml maslinovog ulja
  • 40 g maslaca, omekšanog
  • 200 g gorgonzole
  • 30 g nasjeckanih oraha (po želji)

Priprema:

  1. Pomiješati kvasac s vodom i ostaviti ga 10 minuta da počne djelovati
  2. Prosijati brašno u veću posudu pa preliti kvascem, dodati sol,  pola maslinovog ulja i miješati kuhačom pa rukama dok tijesto ne postane kompaktno
  3. Prebaciti tijesto u posudu, pokriti ga krpom i ostaviti na toplom sat vremena da se digne
  4. Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva
  5. Dignuto tijesto razvući na pobrašnjenoj površini u oblik koji želite (pravokutnik ili krug)
  6. Prebaciti tijesto na lim premazan maslinovim uljem; pokapati tijesto s uljem te poslagati narezanu gorgonzolu
  7. Peći u zagrijanoj pećnici oko pola sata - dok se korica lijepo ne ispeče i gorgonzola dobije lijepu boju
  8. Pečeno posipati nasjeckanim orasima.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.