Pozdrav ljetu: Sočna torta od kokosa

Getty Images
Sočna torta od kokosa prava je uvertira u dugo i toplo ljeto...
Vidi originalni članak

Malo miksanja i sat  vremena pečenja dijele vas od odlične torte od kokosa. Osim što i miris i okus viču „ljeto“, divno izgleda i vrlo je jednostavna za pripremu.

Idealan je završetak bogatog ručka, a njome ponosno možete dočekati i goste. 

 

La vie shobaine Brze čoko okruglice s kokosom su slatki i zdravi zalogaji

 

Sastojci za biskvit:

  • 220 g maslaca
  • 330 g brašna
  • 400 g šećera
  • 5 velikih jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 žličica sode
  • 1 žličica soli
  • 250 ml mlaćenice
  • 30 g kokosovog brašna

Sastojci za kremu:

  • 200 g krem sira
  • 100 g maslaca
  • 2-3 žlice kokosovog mlijeka
  • 375 g šećera u prahu
  • 90 g kokosovog brašna

 

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Premažite maslacem dva kalupa za tortu promjera 20 cm.
  2. Izmiksajte maslac sa šećerom u pahuljastu smjesu pa postepeno dodajte jaja i ekstrakt vanilije.
  3. U zasebnoj posudi pomiješajte brašno, sodu i sol. Polako sjedinite suhe sastojke i mlaćenicu sa smjesom maslaca i jaja. 
  4. Prelijte smjesu za kore u pripremljene kalupe i zagladite je. Pecite dok ne poprimi zlatnu boju i dok čačkalica kojom ste proboli sredinu ne izađe čista, za što će trebati otprilike 50 minuta. Pustite da se kore ohlade prije no što ih izvadite iz kalupa.
  5. Za kremu izmiksajte krem sir, maslac i kokosovo mlijeko. Polako dodajte šećer u prahu i izmiksajte.
  6. Premažite jedan biskvit kremom, prekrijte drugim pa ostatak kreme premažite preko cijele torte i pospite koksom.

 

prava poslastica Riža na kokosovom mlijeku u sezonskom izdanju

 

Uživajte!

 

Posjeti Gastro.hr