Sočna torta od kokosa prava je uvertira u dugo i toplo ljeto...
Malo miksanja i sat vremena pečenja dijele vas od odlične torte od kokosa. Osim što i miris i okus viču „ljeto“, divno izgleda i vrlo je jednostavna za pripremu.
Idealan je završetak bogatog ručka, a njome ponosno možete dočekati i goste.
Sastojci za biskvit:
- 220 g maslaca
- 330 g brašna
- 400 g šećera
- 5 velikih jaja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1 žličica sode
- 1 žličica soli
- 250 ml mlaćenice
- 30 g kokosovog brašna
Sastojci za kremu:
- 200 g krem sira
- 100 g maslaca
- 2-3 žlice kokosovog mlijeka
- 375 g šećera u prahu
- 90 g kokosovog brašna
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Premažite maslacem dva kalupa za tortu promjera 20 cm.
- Izmiksajte maslac sa šećerom u pahuljastu smjesu pa postepeno dodajte jaja i ekstrakt vanilije.
- U zasebnoj posudi pomiješajte brašno, sodu i sol. Polako sjedinite suhe sastojke i mlaćenicu sa smjesom maslaca i jaja.
- Prelijte smjesu za kore u pripremljene kalupe i zagladite je. Pecite dok ne poprimi zlatnu boju i dok čačkalica kojom ste proboli sredinu ne izađe čista, za što će trebati otprilike 50 minuta. Pustite da se kore ohlade prije no što ih izvadite iz kalupa.
- Za kremu izmiksajte krem sir, maslac i kokosovo mlijeko. Polako dodajte šećer u prahu i izmiksajte.
- Premažite jedan biskvit kremom, prekrijte drugim pa ostatak kreme premažite preko cijele torte i pospite koksom.
Uživajte!