gastro postao
Riža na mlijeku bezvremenski je klasik koji vrlo lako možeš prilagoditi sezoni...
Riža na mlijeku u isto je vrijeme i desert i doručak, priprema nije zahtjevna i gotovo je svi vole. Predlažemo ti da je dobro ohladiš u hladnjaku, a po želji preliješ sirupom od citrusa.
Ako si u stisci s vremenom, jednostavno rižu pospi cimetom ili mljevenim oraščićima.
Sastojci za rižu:
- 350 ml vode
- 150 g riže dugog zrna
- 600 ml kokosovog mlijeka
- 2 žlice naribane narančine korice
- ½ žličice soli
- 50 g šećera
- 1 jaje
Priprema:
- Vodu i rižu stavi u veću posudu pa upali vatru i pričekaj da zavrije. Potom smanji vatru i pusti da se kuha još osam minuta, dok riža ne „popije“ svu vodu.
- Dodaj 480 ml kokosovog mlijeka, narančicu koricu, sol i šećer. Promiješaj pa kuhaj još osam minuta.
- U maloj posudici umuti jaje s preostalih 120 ml kokosovog mlijeka pa sve zajedno izlij u tavicu s rižom. Dobro promiješaj i kuhaj još 2,3 minute.
Riža se mora potpuno ohladiti prije serviranja. Ako ju ne planiraš odmah poslužiti, čuvaj je u hladnjaku.