Recepti 1121 prikaza 23. svibnja 2019.

Riža na kokosovom mlijeku u sezonskom izdanju

Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Riža na mlijeku bezvremenski je klasik koji vrlo lako možete prilagoditi sezoni. Tijekom svibnja i lipnja pripremite verziju s jagodama...

Riža na mlijeku u isto je vrijeme i desert i doručak, priprema nije zahtjevna i gotovo je svi vole. Predlažemo vam da je dobro ohladite u hladnjaku, a umakom od jagoda prelijete neposredno prije posluživanja.

Ukrasite pokojom svježom jagodom i s malo naribane narančine korice. 

 

Možda vas zanima... Riža na mlijeku s muškatnim oraščićem i pekmezom Recepti

 

Sastojci za umak:

  • 250 g jagoda
  • 50 g šećera
  • 2 žlice soka naranče
  • Sastojci za rižu:
  • 350 ml vode
  • 150 g riže dugog zrna
  • 600 ml kokosovog mlijeka
  • 2 žlice naribane narančine korice
  • ½ žličice soli
  • 50 g šećera
  • 1 jaje

 

 | Author: Getty Images Getty Images

 

Priprema:

  1. Sve sastojke za umak stavite u malu tavicu, pričekajte da zavriju i povremeno miješajte. Potom smanjite vatru  i kuhajte još desetak minuta. Umak bi se trebao reducirati i malo zgusnuti.
  2. Vodu i rižu stavite u veću posudu pa upalite vatru i pričekajte da zavrije. Potom smanjite vatru i pustite da se kuha još osam minuta, dok riža ne „popije“ svu vodu.
  3. Dodajte 480 ml kokosovog mlijeka, narančicu koricu, sol i šećer. Promiješajte pa kuhajte još osam minuta. 
  4. U maloj posudici umutite jaje s preostalih 120 ml kokosovog mlijeka pa sve zajedno izlijte u tavicu s rižom. Dobro promiješajte i kuhajte još 2,3 minute.

 

Možda vas zanima... Čokoladna riža na mlijeku za prste polizati Recepti

 

Riža se mora potpuno ohladiti prije serviranja. Ako je ne planirate odmah poslužiti, čuvajte je u hladnjaku.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.