gastro postao
Kremasto i čokoladno - upravo bi takav trebao biti doručak tijekom najveselijeg doba godine!
U doba kolača i finih, sočnih pečenja, doručci pomalo padaju u drugi plan. Pored svih specijaliteta teško se koncentrirati na nešto jednostavno poput doručka. No pripremite li ovaj divan, kremast i čokoladan puding od riže, barem na trenutak zaboravit ćete na sve ostale delicije i samo uživati u najljepšem slatkom trenutku toga dana.
Potrebno vam je:
- 200 g tamne čokolade
- 1 šalica riže
- 3 šalice mlijeka
- 3 žlice šećera
- 1 paketić vanilin šećera
- Prstohvat cimeta
Postupak pripreme:
- Čokoladu otopite na pari.
- Rižu operite pa je prebacite u posudu za kuhanje.
- Dodajte mlijeko, šećer, cimet i vanilin šećer.
- Kuhajte dok riža ne omekša.
- Na kraju umiješajte otopljenu čokoladu.
- Poslužite toplo.
Dobar tek!