Recepti 22. prosinca 2016.

Čokoladna riža na mlijeku za prste polizati

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Kremasto i čokoladno - upravo bi takav trebao biti doručak tijekom najveselijeg doba godine!

U doba kolača i finih, sočnih pečenja, doručci pomalo padaju u drugi plan. Pored svih specijaliteta teško se koncentrirati na nešto jednostavno poput doručka. No pripremite li ovaj divan, kremast i čokoladan puding od riže, barem na trenutak zaboravit ćete na sve ostale delicije i samo uživati u najljepšem slatkom trenutku toga dana.

Potrebno vam je:

  • 200 g tamne čokolade
  • 1 šalica riže
  • 3 šalice mlijeka
  • 3 žlice šećera
  • 1 paketić vanilin šećera
  • Prstohvat cimeta

Postupak pripreme:

  1. Čokoladu otopite na pari.
  2. Rižu operite pa je prebacite u posudu za kuhanje.
  3. Dodajte mlijeko, šećer, cimet i vanilin šećer.
  4. Kuhajte dok riža ne omekša.
  5. Na kraju umiješajte otopljenu čokoladu.
  6. Poslužite toplo.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.