Pozdrav ljetu: Varivo od tikvica koje će te zagrijati

Getty Images
Sezona tikvica bliži se kraju, a mi ti donosimo sjajan recept za još bolje varivo.
Vidi originalni članak

Do sada su nas tikvice hladile, a sada je došlo vrijeme da nas dobro zagriju.

Pripremi jednostavno i brzo varivo od tikvica i krumpira kojim ćeš okrijepiti organizam, no ako si mesni tip možeš mu dodati malo junetine ili piletine koja će obogatiti jelo. Dodatak varivu mogu biti i kuhane kobasice, hrenovke ili pečeno meso.

 

ljubav iz jednog lonca Čušpajz: Sve što trebate znati o osnovnom obroku svakog kućanstva!

 

Sastojci:

  • 2 tikvice
  • 1 krumpir
  • 2 mrkve
  • 1 rajčica
  • 1 luk
  • 1 režanj češnjaka
  • 100 ml pelata
  • crvena paprika
  • peršin
  • sol
  • papar

 

Danas kuhamo! Varivo od kelja u novom ruhu - s kobasicama i tjesteninom


Priprema:

  1. Sve sastojke nasjeckati na sitno.
  2. Tikvice staviti u posebnu posudu, posoliti i pustiti da stoje barem 10 minuta pa ih lagano obrisati kuhinjskim papirom.
  3. Na ulju pirjati luk dok ne omekša. 
  4. Dodati protisnuti češnjak.
  5. Ubaciti sitno nasjeckani krumpir i mrkvu.
  6. Pirjati kratko pa zaliti s vodom tako da tek prekrije povrće.
  7. Kuhati desetak minuta, a onda dodati nasjeckanu tikvicu.
  8. Dodati još vode i pelate, začiniti crvenom paprikom, soli i paprom i kuhati dok povrće ne omekša.
  9. Na kraju posuti sitno sjeckanim peršinom.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr