gastro postao
Sezona tikvica bliži se kraju, a mi ti donosimo sjajan recept za još bolje varivo.
Do sada su nas tikvice hladile, a sada je došlo vrijeme da nas dobro zagriju.
Pripremi jednostavno i brzo varivo od tikvica i krumpira kojim ćeš okrijepiti organizam, no ako si mesni tip možeš mu dodati malo junetine ili piletine koja će obogatiti jelo. Dodatak varivu mogu biti i kuhane kobasice, hrenovke ili pečeno meso.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 1 krumpir
- 2 mrkve
- 1 rajčica
- 1 luk
- 1 režanj češnjaka
- 100 ml pelata
- crvena paprika
- peršin
- sol
- papar
Priprema:
- Sve sastojke nasjeckati na sitno.
- Tikvice staviti u posebnu posudu, posoliti i pustiti da stoje barem 10 minuta pa ih lagano obrisati kuhinjskim papirom.
- Na ulju pirjati luk dok ne omekša.
- Dodati protisnuti češnjak.
- Ubaciti sitno nasjeckani krumpir i mrkvu.
- Pirjati kratko pa zaliti s vodom tako da tek prekrije povrće.
- Kuhati desetak minuta, a onda dodati nasjeckanu tikvicu.
- Dodati još vode i pelate, začiniti crvenom paprikom, soli i paprom i kuhati dok povrće ne omekša.
- Na kraju posuti sitno sjeckanim peršinom.
Dobar tek!