Pozdrav proljeću: Njoki od koprive

Stockfood
Dolazak toplijih dana začinite slasnim njokima od koprive. Neka vas iznenadi jednostavna priprema, tekstura i genijalni okusi ovog nesvakidašnjeg priloga.
Vidi originalni članak

Zeleni njoki nisu samo oni od špinata i blitve, klasičnom krumpirovom tijestu dodajte svježi sir i koprivu, pa uživajte u sjajnom ručku bez previše posla.

 

zeleni kutak Pravo proljetno: Kopriva kiflice s topljenim sirom

 

Njoke poslužite uz glavna mesna i riblja jela, a odlični će biti i zapečeni u pećnici, s dobrom dozom sira i kremastog umaka od vrhnja ili bešamelom.

 

Domaći sok od mente i koprive: Priroda u najljepšem obliku

 


Potrebno vam je:

  • 1000 g krumpira
  • 300 g raženog brašna
  • 200 g maslaca
  • 100 g kravljeg sira
  • 2 jaja
  • 200 g koprive 
  • Sol, papar


Postupak pripreme:

  1. Krumpir operite i skuhajte ga u kori u osoljenoj vodi. Ogulite ga i zgnječite ili protisnite.
  2. Koprivu operite, poparite i nasjeckajte te izmiješajte s krumpirom.
  3. Dodajte sir, brašno, jaja i sol te umijesite čvrsto tijesto. 
  4. Oblikujte valjuške i kuhajte ih u kipućoj osoljenoj vodi.
  5. Poslužite uz umake ili druga glavna jela.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr