Recepti 3550 prikaza 21. ožujka 2019.

Pozdrav proljeću: Njoki od koprive

Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Dolazak toplijih dana začinite slasnim njokima od koprive. Neka vas iznenadi jednostavna priprema, tekstura i genijalni okusi ovog nesvakidašnjeg priloga.

Zeleni njoki nisu samo oni od špinata i blitve, klasičnom krumpirovom tijestu dodajte svježi sir i koprivu, pa uživajte u sjajnom ručku bez previše posla.

 

Možda vas zanima... Pravo proljetno: Kopriva kiflice s topljenim sirom Kolumne

 

Njoke poslužite uz glavna mesna i riblja jela, a odlični će biti i zapečeni u pećnici, s dobrom dozom sira i kremastog umaka od vrhnja ili bešamelom.

 

Sokovi Možda vas zanima... Domaći sok od mente i koprive: Priroda u najljepšem obliku None

 

 | Author: Stockfood Stockfood


Potrebno vam je:

  • 1000 g krumpira
  • 300 g raženog brašna
  • 200 g maslaca
  • 100 g kravljeg sira
  • 2 jaja
  • 200 g koprive 
  • Sol, papar


Postupak pripreme:

  1. Krumpir operite i skuhajte ga u kori u osoljenoj vodi. Ogulite ga i zgnječite ili protisnite.
  2. Koprivu operite, poparite i nasjeckajte te izmiješajte s krumpirom.
  3. Dodajte sir, brašno, jaja i sol te umijesite čvrsto tijesto. 
  4. Oblikujte valjuške i kuhajte ih u kipućoj osoljenoj vodi.
  5. Poslužite uz umake ili druga glavna jela.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.