Praktičan i pristupačan ručak s tunom iz konzerve

Shutterstock
Ima li nešto bolje od finog ručka u čiju pripremu treba uložiti minimalan trud i vrijeme?
Vidi originalni članak

Vjerujemo da među zalihama imaš barem jednu konzervu tune. Ako je odgovor potvrdan, iskoristi je za pripremu današnjeg ručka ili večere. 

Ovo je idealan recept za radni tjedan i visoke temperature jer će ti priprema oduzeti 15-ak minuta. Sastojci su dovoljni za jednu osobu (i repete) pa po potrebi prilagodi količine. I nemoj zaboraviti naribati parmezan!

 

as u rukavu Brzinska tjestenina s kozicama i cherry rajčicama

 

Sastojci:

  • 100 g špageta
  • 100 g tune u ulju iz konzerve
  • 1 žlica limunovog soka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Skuhaj tjesteninu prema uputama na pakiranju pa sačuvaj nekoliko žlica vode od kuhanja.
  2. Dok se kuha, na tavici zagrij maslinovo ulje i kratko poprži nasjeckani češnjak. Umiješaj tunu, limunov sok i peršin. Dobro promiješaj.
  3. Dodaj nekoliko žlica vode od kuhanja i ocijeđenu tjesteninu. Promiješaj pa začini soli i paprom, a po želji i grubo mljevenim čilijem.

Prije posluživanja pospi parmezanom. Dobar tek!

 

Što za ručak? Jednostavna i ukusna pašta s pečenim češnjakom

Posjeti Gastro.hr