Recepti 14. srpnja 2020.

Praktičan i pristupačan ručak s tunom iz konzerve

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ima li nešto bolje od finog ručka u čiju pripremu treba uložiti minimalan trud i vrijeme?

Vjerujemo da među zalihama imaš barem jednu konzervu tune. Ako je odgovor potvrdan, iskoristi je za pripremu današnjeg ručka ili večere. 

Ovo je idealan recept za radni tjedan i visoke temperature jer će ti priprema oduzeti 15-ak minuta. Sastojci su dovoljni za jednu osobu (i repete) pa po potrebi prilagodi količine. I nemoj zaboraviti naribati parmezan!

 

Možda vas zanima... Brzinska tjestenina s kozicama i cherry rajčicama Recepti

 

Sastojci:

  • 100 g špageta
  • 100 g tune u ulju iz konzerve
  • 1 žlica limunovog soka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Skuhaj tjesteninu prema uputama na pakiranju pa sačuvaj nekoliko žlica vode od kuhanja.
  2. Dok se kuha, na tavici zagrij maslinovo ulje i kratko poprži nasjeckani češnjak. Umiješaj tunu, limunov sok i peršin. Dobro promiješaj.
  3. Dodaj nekoliko žlica vode od kuhanja i ocijeđenu tjesteninu. Promiješaj pa začini soli i paprom, a po želji i grubo mljevenim čilijem.

Prije posluživanja pospi parmezanom. Dobar tek!

 

Tjestenina s pečenim češnjakom Možda vas zanima... Jednostavna i ukusna pašta s pečenim češnjakom Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.