gastro postao
Ima li nešto bolje od finog ručka u čiju pripremu treba uložiti minimalan trud i vrijeme?
Vjerujemo da među zalihama imaš barem jednu konzervu tune. Ako je odgovor potvrdan, iskoristi je za pripremu današnjeg ručka ili večere.
Ovo je idealan recept za radni tjedan i visoke temperature jer će ti priprema oduzeti 15-ak minuta. Sastojci su dovoljni za jednu osobu (i repete) pa po potrebi prilagodi količine. I nemoj zaboraviti naribati parmezan!
Sastojci:
- 100 g špageta
- 100 g tune u ulju iz konzerve
- 1 žlica limunovog soka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 režnja češnjaka
- 1 žlica nasjeckanog peršina
- Sol, papar
Priprema:
- Skuhaj tjesteninu prema uputama na pakiranju pa sačuvaj nekoliko žlica vode od kuhanja.
- Dok se kuha, na tavici zagrij maslinovo ulje i kratko poprži nasjeckani češnjak. Umiješaj tunu, limunov sok i peršin. Dobro promiješaj.
- Dodaj nekoliko žlica vode od kuhanja i ocijeđenu tjesteninu. Promiješaj pa začini soli i paprom, a po želji i grubo mljevenim čilijem.
Prije posluživanja pospi parmezanom. Dobar tek!